Report

V Olomouci se bojovalo do poslední chvíle, nakonec ale Tygři padli 2:3

Olomouc/Liberec - Výjezd Severočechů na Hanou začal vedoucí brankou kapitána Michala Birnera ve 3. minutě, Hanáci ale záhy dokázali dvěma góly otočit vývoj na svou stranu. Na počátku třetí části poté navýšil náskok Olomouckých Michal Kunc, na nějž dokázal v početní výhodě reagovat Michal Ivan. Recept na vyrovnání ale Tygři už nenašli, a tak zvítězili domácí 3:2.

Vedení se ujali jako první Tygři již ve 3. minutě duelu. Michal Bulíř poslal kotouč na Michala Birnera, který si nabruslil do levého kruhu a vypálil pod břevno - 0:1. Domácí přispěchali s vyrovnáním poměrně záhy, to když se do svižného kontru po buly vydal Lukáš Klimek, jenž se nenechal odstavit od puku a zamířil také pod víko - 1:1. Již o 41 sekund později dokázali Olomoučtí převrátit stav na svou stranu. Roka Macuha vyzval zpoza branky ke střele Michal Kunc a slovinský forvard se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 2:1.

Druhá třetina se odehrávala spíše ve vlažnějším tempu, dvě velké šance na skórování se ale objevily v jejím závěru. Nejprve nevyužil obrovského závaru před libereckou klecí nadvakrát Lukáš Nahodil, který dokonce trefil při druhém pokusu trefil tyčku. Do brejku se rozehnal minutu poté na druhé straně Kelly Klíma, který to zkoušel blafákem mezi betony, ani jeho příležitost ale skórem nehnula.

Ve 42. minutě využil zaváhání na své útočné modré čáře Michal Kunc a vydal se kupředu. Olomoucký útočník si najel až do slotu, odkud zvolil střelu do horní šibenice a navýšil vedení Olomouce - 3:1. Až bezmála v polovině třetího dějství si poté zahrály šelmy svou první přesilovku v utkání. Už už to vypadalo, že se Hanáci úspěšně ubrání, Michal Ivan se ale rozhodl pro střelu od modré a přes hutnou clonu poslal puk za Branislava Konráda - 3:2. Vyrovnání mohl vystřelit nedlouho po Ivanovi Ronald Knot, jeho rána ale rozezvonila pouze tyč!

Bílí Tygři se pokoušeli o srovnání v závěrečných minutách s odkrytými zády, překonat olomouckého gólmana potřetí se jim už ale nepodařilo. Z Hané se tak vrací na domácí led bez bodu.


FOTO: Michal Struž

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„V první řadě Olomouci gratuluji k získaným bodům, jsou to pro ni důležité body. Chtěli jsme udělat maximum, abychom je získali my. Myslím si, že jsme dobře vstoupili do zápasu, vytvořili jsme si šance a dali jsme gól. Ty následné dvě branky nás trošku vyvedly z rytmu, neuměli jsme se dostat nazpět. Olomouc výborně bránila, forčekovala, dvě třetiny byla lepší v soubojích a nasazení. Na konci druhé třetiny jsme se lehce zvedli. Ve třetí třetině jsme otevřeli hru a byli jsme lepší. Bohužel, nestačilo to ani na bod. Za ty dvě třetiny jsme si ho ale možná ani nezasloužili."
Róbert Petrovický
HC Olomouc
„I vzhledem k té sestavě, ve které jsme nastoupili, to byl strašně těžký zápas. V první třetině si obě mužstva uvědomovala důležitost utkání. Soupeř šel sice do vedení, ale rychle jsme to otočili. Ve druhé třetině jsme začali trošku chybovat ve středním pásmu. V závěru druhé třetiny jsme ale měli dobrý tlak, myslím si, že tam zazvonila i tyčka. Vzápětí jsme mohli inkasovat, ale brankář nás podržel. Velmi důležité poté bylo, že jsme do třetí třetiny vstoupili gólem. Dobře jsme odehráli i oslabení, jenže v jeho závěru tam při buly přišla taková chybička a soupeř se dostal do hry. Byl silnější na puku, rychlejší... Ale ubojovali jsme to, týmu patří velký kredit."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner